ÇııÖÖçş>
>Moheet.com sitesinde yer alan habere göre, Suriye'nin muhtelif
>üniversitelerinde tıbbın farklı alanlarında uzman 30 profesörden oluşan bir
>araştırma grubu, Şam'da üç sene süreyle Besmeleyle kesilen, hayvan
>etleriyle Besmelesiz kesilen hayvan etleri arasındaki farkı ortaya koymak
>üzere laboratuvar ortamında deneysel incelemeler de bulundular. >
>Bilim adamları, hayvan ve kuş kesimi esnasında dinen yerine getirilmesi
>zaruri olan 'Bismillahi Allahü Ekber' sözünün kesilen etler üzerindeki
>etkisi, tam mânâsıyla mucize denilebilecek sonuçlarla karşılaştılar. Grup
>adına bir açıklama yapan Prof. Dr. Halid Halave, incelemeler esnasında
>laboratuvar ortamında yapılan deneylerde, besmelesiz kesilen sığır, küçük
>baş ve kuşların et dokularında pıhtılaşmış kan, çoğalmaya müsait bakteri ve
>mikroplar tesbit >edilirken, Besmele ile kesilen hayvan et dokularında
ise kan, mikrop ve >bakterilere rastlanmadığını ifade ederek, araştırmanın
bu sürpriz sonucu >insan sağlığı açısında tıpta bilimsel bir devrim olduğunu
belirtti. > > > >Besmele ile kesilenlerin farkı >Gruptan
sözkonusu araştırmaya öncülük eden başka bir araştırmacı olan >Dr.Abdulkadir
Dirani, araştırma ve sonuçları konusunda şunları söyledi; >"Kur'ân'da
Allah adı zikir edilmeden kesilen hayvan etini yemeyin" >şeklindeki İlâhî
emre rağmen ve hayvan kesiminde çekilen Besmelenin >ardındaki hikmeti
bilmeyen insanların, hayvan kesiminde besmeleyi ihmal >etmeleri, beni bu
konuyu bilimsel olarak araştırmaya sevk etti. Besmele ve >tekbir ile hayvan
kesimi konusunu araştırmaya başlarken ekipteki bir kısım >arkadaşlar konuya
ilk önceleri soğuk baktılar ancak araştırmalar esnasında >her safhada çarpıcı
sonuçlar ortaya çıkınca ekibin konuya olan merak ve >ilgisi artmaya başladı.
> >Besmele ve tekbirle kesilen hayvan etlerinde, Besmelesiz kesilen
hayvan >etlerinin aksine, et dokularında kan ve mikropların bulunmaması
Besmelenin >bir büyük mucizesi olarak karşımıza çıktı." Besmeleli
etlerde mikrop yok > >Araştırma metot ve tekniği konusunda da grubun başka
bir üyesi, Şam >Üniversitesi Eczacılık eski dekanı Prof Dr. Nebil Şerif de şu
açıklamada >bulundu; "Besmele ile kesilen kuş, sığır ve küçük baş
hayvanların >etlerinden ve besmelesiz kesilen aynı hayvanların etlerinden
numuneler >alarak özel laburatuvarlarda mikroskopik incelemelerini yapmaya
koyulduk. >Bazı icraatlarla her iki numune etleri kuru bir ortamda 48 saat
beklettik, >48 saatlık zamanın sonunda Besmele ile kesilen hayvan etleri
numuneleri >açık kırmızı gül rengi alırken, besmelesiz kesilen et numuneleri
ise, >siyaha yakın koyu kırmızı bir renk aldı. Buna ilaveten Besmeleli
etlerde >her hangi bir mikroba da rastlanmadı. Besmelesiz etlerin teşhisinde
ise, >sürekli çoğalan büyük ölçüde >zararlı mikrop ve bakteriler tesbit
edildi. Ayrıca ikincisinin >dokularındaki kanlarda iltihaplı akyuvarlar ve
alyuvarlar tesbit edilirken >birinci grup et dokularında ise, buna benzer
herhangi bir tesbit >yapılmadı." > >Uyuşturulan hayvanların eti
> >Araştırmada İslâmî usule göre kesilen hayvanların daha az eziyet çektiği
ve >etlerinin de daha sağlıklı olduğu belirtilirken, Batıda uyuşturularak
>öldürülen hayvanların kanı vücutta kaldığı için, bu tür etlerin daha çabuk
>bozulduğu, bu nedenle etler hemen donduruculara konularak muhafaza
>edildiği, İslâmî usûle göre kesilen hayvan etlerinin ise hemen kasaba
>gönderilip akşama kadar bozulmadan durabildiği ifade edildi. > >
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder