29 Haziran 2013 Cumartesi

ÇııÖÖçşıÜ     ES> >Moheet.com sitesinde yer alan habere göre, Suriye'nin muhtelif >üniversitelerinde tıbbın farklı alanlarında uzman 30 profesörden oluşan bir >araştırma grubu, Şam'da üç sene süreyle Besmeleyle kesilen, hayvan >etleriyle Besmelesiz kesilen hayvan etleri arasındaki farkı ortaya koymak >üzere laboratuvar ortamında deneysel incelemeler de bulundular. > >Bilim adamları, hayvan ve kuş kesimi esnasında dinen yerine getirilmesi >zaruri olan 'Bismillahi Allahü Ekber' sözünün kesilen etler üzerindeki >etkisi, tam mânâsıyla mucize denilebilecek sonuçlarla karşılaştılar. Grup >adına bir açıklama yapan Prof. Dr. Halid Halave, incelemeler esnasında >laboratuvar ortamında yapılan deneylerde, besmelesiz kesilen sığır, küçük >baş ve kuşların et dokularında pıhtılaşmış kan, çoğalmaya müsait bakteri ve >mikroplar tesbit >edilirken, Besmele ile kesilen hayvan et dokularında ise kan, mikrop ve >bakterilere rastlanmadığını ifade ederek, araştırmanın bu sürpriz sonucu >insan sağlığı açısında tıpta bilimsel bir devrim olduğunu belirtti. > > > >Besmele ile kesilenlerin farkı >Gruptan sözkonusu araştırmaya öncülük eden başka bir araştırmacı olan >Dr.Abdulkadir Dirani, araştırma ve sonuçları konusunda şunları söyledi; >"Kur'ân'da Allah adı zikir edilmeden kesilen hayvan etini yemeyin" >şeklindeki İlâhî emre rağmen ve hayvan kesiminde çekilen Besmelenin >ardındaki hikmeti bilmeyen insanların, hayvan kesiminde besmeleyi ihmal >etmeleri, beni bu konuyu bilimsel olarak araştırmaya sevk etti. Besmele ve >tekbir ile hayvan kesimi konusunu araştırmaya başlarken ekipteki bir kısım >arkadaşlar konuya ilk önceleri soğuk baktılar ancak araştırmalar esnasında >her safhada çarpıcı sonuçlar ortaya çıkınca ekibin konuya olan merak ve >ilgisi artmaya başladı. > >Besmele ve tekbirle kesilen hayvan etlerinde, Besmelesiz kesilen hayvan >etlerinin aksine, et dokularında kan ve mikropların bulunmaması Besmelenin >bir büyük mucizesi olarak karşımıza çıktı." Besmeleli etlerde mikrop yok > >Araştırma metot ve tekniği konusunda da grubun başka bir üyesi, Şam >Üniversitesi Eczacılık eski dekanı Prof Dr. Nebil Şerif de şu açıklamada >bulundu; "Besmele ile kesilen kuş, sığır ve küçük baş hayvanların >etlerinden ve besmelesiz kesilen aynı hayvanların etlerinden numuneler >alarak özel laburatuvarlarda mikroskopik incelemelerini yapmaya koyulduk. >Bazı icraatlarla her iki numune etleri kuru bir ortamda 48 saat beklettik, >48 saatlık zamanın sonunda Besmele ile kesilen hayvan etleri numuneleri >açık kırmızı gül rengi alırken, besmelesiz kesilen et numuneleri ise, >siyaha yakın koyu kırmızı bir renk aldı. Buna ilaveten Besmeleli etlerde >her hangi bir mikroba da rastlanmadı. Besmelesiz etlerin teşhisinde ise, >sürekli çoğalan büyük ölçüde >zararlı mikrop ve bakteriler tesbit edildi. Ayrıca ikincisinin >dokularındaki kanlarda iltihaplı akyuvarlar ve alyuvarlar tesbit edilirken >birinci grup et dokularında ise, buna benzer herhangi bir tesbit >yapılmadı." > >Uyuşturulan hayvanların eti > >Araştırmada İslâmî usule göre kesilen hayvanların daha az eziyet çektiği ve >etlerinin de daha sağlıklı olduğu belirtilirken, Batıda uyuşturularak >öldürülen hayvanların kanı vücutta kaldığı için, bu tür etlerin daha çabuk >bozulduğu, bu nedenle etler hemen donduruculara konularak muhafaza >edildiği, İslâmî usûle göre kesilen hayvan etlerinin ise hemen kasaba >gönderilip akşama kadar bozulmadan durabildiği ifade edildi. > >


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder